csütörtök, április 26

A Móricz Zsigmond Gimnázium igazgatójának köszöntője

Tisztelt „Nagykunosok”!

A rendező és vendéglátó iskola igazgatójaként nagyon sok szeretettel köszöntök mindenkit, aki akár sportolóként, akár más minőségben hozzánk érkezett. Remélem, a három nap során átérződik majd az a gondosság és szeretet, amellyel a Nagykunság sportszerető diákjait és felnőttjeit vártuk.

Két éve, mióta elhoztuk Túrkevéről a Nagykun Diák Sportviadal zászlaját, tudatosan készültünk erre a rendezvényre. A tanáriban elhelyezett zászló minden nap emlékeztetett minket abbéli kötelezettségünkre, hogy a XX. Nagykun Diák Sportviadal méltó megrendezésére vállalkozunk.

A rendezvényhez közeledve természetesen sűrűsödtek a feladatok. Kollégáim az utóbbi hetekben-napokban a tanítás mellett leginkább fel-alá rohangáltak, hogy megfelelően tudjuk fogadni vendégeinket, s a versenyek megrendezéséhez minden feltétel adott legyen. Annál is inkább, mert kétszeresen is ünnepi alkalom ez számunkra: egyrészt legutóbb éppen tíz éve került sor városunkra és iskolánkra, másrészt mégiscsak ez a rendezvény történetében a XX. alkalom.

Bizton mondhatom, hogy nemcsak én, de iskolánk minden tagja azt kívánja, hogy a versenyek mindenki számára rendben, élvezetesen, sikeresen – ünnepélyesen sikeredjenek. Kívánom, hogy mindenki úgy érezze majd: megmutatta sporttudása legjavát. Három napon keresztül a sport áll majd a középpontban, de ne feledjük, hogy a pillanatnyi teljesítmények mögött mindig hosszú idők munkája rejlik. Azt szeretném, hogy a rendezvény végén minden résztvevő - az általa elért helyezéstől függetlenül - elégedetten térne haza; egyrészt azért, mert tudása legjavát nyújtva „mindent kiadott magából”, másrészt pedig azért, mert átérezheti azt, hogy nem csak egy egyszerű sportrendezvény, hanem a Nagykunság diákságának sportseregszemléje büszke résztvevője volt, amiről még unokáinak is mesélni fog…

Szabó Tamás igazgató